گشتی در برترین حمام های سنتی ایران

به گزارش وبلاگ بهسایا، حمام های عمومی، به غیر از اینکه برای شست وشو و بهداشت عمومی به کار می رفتند؛ جایی برای برگزاری جلسات سیاسی مهم بوده اند و از همین رو بخش مهمی از تاریخ ایران را تشکیل می دهند.

گشتی در برترین حمام های سنتی ایران

استفاده از حمام های عمومی، یک رسم قدیمی در ایران بوده است که با گذر زمان و تغییر روش زندگی، به تدریج به فراموشی سپرده شد.

با وجود اینکه بعضی از این حمام ها کماکان استفاده می شوند؛ اما بیشتر آن ها تبدیل به موزه یا چای خانه شده اند. در این مقاله، وبلاگ بهسایا میخواهد، شما را به بازدید بعضی از زیباترین حمام های عمومی ایران دعوت کند؛ پس با ما همراه باشید.

1. کرمان؛ حمام گنجعلی خان

حمام گنجعلی خان، در بازاری به همین نام واقع شده است که در سال 1631 ساخته شد و قدمت آن به عصر صفویه می رسد. ورودی این حمام عمومی زیرزمینی، به واسطه نقاشی های سقفی، مینیاتورهای ایرانی و حتی صحنه هایی از زورخانه، تحسین هر بیننده ای را به همراه دارد. داخل حمام با گنبدهای ساده طرح دار و حوض های آب پر از سکه و ماهی قرمز تزیین شده اند؛ علائمی نیز برای نشان دادن عملکرد هر بخش نصب شده است.

  • آدرس: کرمان، تقاطع گنجعلی خان، میدان گنجعلی خان، مجموعه گنجعلی خان

2. کرمان؛ حمام وکیل

در حالی که حمام گنجعلی خان، اطلاعاتی از تاریخ حمام های عمومی ایران را در اختیارتان قرار می دهد؛ حمام وکیل که در همین مجموعه واقع شده، امکان استراحت را برای بازدیدکنندگان فراهم نموده است. این حمام با گذرگاه های طاق دار زیبا و خوش ترکیب و دیوارهای کاشی کاری، هم اکنون تبدیل به چای خانه شده و فضایی فوق العاده برای نوشیدن یک فنجان چای داغ در کنار موسیقی سنتی زنده به وجود آورده است. حمام بازسازی شده وکیل، با نمایش پته یا همان پارچه دست دوز کرمانی و بعلاوه نیمکت های دنج با کوسن، از جمله جاهای دیدنی کرمان است که به هیچ وجه نباید از دست بدهید. علاوه بر این، برترین مکان برای امتحان کردن کلمپه معروف کرمان به شمار می آید که نوعی کلوچه پرشده با خرمای ریزشده، آجیل و پودر هل است.

  • تلفن: 4477 3225 34 98+
  • آدرس: کرمان، تقاطع گنجعلی خان، میدان گنجعلی خان، مجموعه گنجعلی خان

3. کاشان؛ حمام سلطان امیر احمد

حمام سلطان امیر احمد که در قرن شانزدهم در دوره سلطنت صفویه ساخته شد، از دو بخش اصلی تشکیل می گردد: سالن پوشیدن لباس و سالن حمام. فضای داخلی حمام مزین به کاشی های طلایی و فیروزه ای، آجرکاری ، گچ بری و نقاشی های سقف است. چند گنبد شیشه ای طلاکاری شده در حمام سلطان امیر احمد وجود دارد که به غیر از فراهم کردن نور، ویژگی جالب دیگری هم دارند؛ در واقع اگر به پشت بام حمام بروید و در میان آن ها قدم بزنید، حس می کنید که سفینه های فضایی در کاشان فرود آمده اند. این حمام که امروز یکی از مقاصد گردشگری پرطرفدار و جاهای دیدنی کاشان به شمار می آید، حس حمام آن دوران را در بیننده زنده می نماید.

  • آدرس: کاشان، خیابان علوی، حمام عمومی سلطان امیر احم

4. اصفهان؛ حمام علی قلی آقا

بناهای شهر زیبای اصفهان، با جزئیات هندسی و کاشی کاری های رنگارنگ، گردشگران جهان را به حیرت واداشته اند و حمام علی قلی آقا نیز از این قاعده مستثنا نیست. بخش پایینی دیوارهای آن با کاشی هایی شبیه به کاشی های مسجد جامع اصفهان تزئین شده اند؛ در حالی که بخش بالایی آن، بیشتر مزین به نقاشی های سقفی مینیاتوری ایرانی هستند. هرکدام از مجسمه های مومی، کاربرد اتاق ها را نشان می دهند. اگرچه حمام علی قلی آقا نسبت به دیگر جاهای دیدنی اصفهان کمی دورتر است؛ اما مطمئن باشید که بازدید از آن، ارزشش را دارد.

  • تلفن: 5777 3337 31 98+
  • آدرس: اصفهان، خیابان بید آبادی، حمام علی قلی آقا

اگر قصد سفر به اصفهان را دارید، تور اصفهان وبلاگ بهسایا را می توانید با پایین ترین قیمت از فروشنده های معتبر همکار ما بخرید.

5. شیراز؛ حمام وکیل

با اینکه شاید فضای بیرونی حمام وکیل شیراز چندان مجذوب کننده نباشد؛ اما فضای داخلی آن این نقص را جبران نموده است. گچ بری های پرنقش ونگار، اتاق های طاق دار و ستون هایی با معماری پیچیده، عناصر تزئینی حمام وکیل هستند؛ جایی که قدمت آن به عصر زندیه می رسد. شیرازی ها برای شخصیت خونسرد و آرام شان مشهور هستند و این حمام به خوبی نشان می دهد که محلی ها پس از حمام کردن، چگونه به استراحت می پرداختند. صحنه های نقاشی شده از افسانه های ایرانی، استخری هشت ضلعی و تقارن دقیق و عالی، از دیگر ویژگی های خارق العاده این حمام عمومی هستند.

  • تلفن: 7646 3224 71 98+
  • آدرس: شیراز، خیابان لطف علی خان زند، خیابان طالقانی، حمام وکیل

6. جلفا؛ حمام کردشت

حمام عمومی کردشت، در حاشیه جنوبی رودخانه ارس در استان آذربایجان شرقی در مرز ارمنستان، واقع شده است. این حمام که زمانی به صورت اختصاصی در خدمت اشراف سلسله صفویه بود، در نهایت به دستور آقا محمد خان قاجار، تبدیل به حمام عمومی شد. اتاق هشت ضلعی حمام دارای یک حوض اصلی است که با نور طبیعی روشن می گردد؛ نوری که از روزنه های کوچک سقف عبور می نماید. این حمام در باغی مسحورکننده با چشم اندازی از کوهستان های اطراف واقع شده است و از همین رو تعیین است که چرا اشراف صفوی، از این محل برای حمام کردن استفاده می کردند.

  • آدرس: استان آذربایجان شرقی، حمام کردشت

7. یزد؛ حمام خان

حمام خان، واقع در قلب بخش قدیمی شهر یزد، هم اکنون تبدیل به رستوران و چای خانه شده است. سقف ها و راهروهای طاق دار، پنجره هایی با شیشه های رنگی و نقاشی های سقفی، از نکات برجسته و مجذوب کننده این حمام هستند. با وجود پژواک صدای ظروف نقره، بشقاب ها و صحبت بازدیدکنندگان در این حمام، موقعیت زیرزمینی آن باعث شده است به مکانی دنج و خنک در گرمای تابستان شهر کویری یزد، تبدیل گردد.

  • آدرس: یزد، میدان خان، خیابان قیام، حمام خان

وبلاگ بهسایا به گردشگرانی که قصد سفر به یزد یا دیگر مقاصد داخلی را دارند، در انتخاب مقرون به صرفه ترین تور یاری می نماید. شما می توانید از میان پکیج های ده ها آژانس معتبر همکار وبلاگ بهسایا، تور یزد را انتخاب و سفرتان را با پایین ترین قیمت، برنامه ریزی کنید.

منبع: کجارو / theculturetrip.com

به "گشتی در برترین حمام های سنتی ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گشتی در برترین حمام های سنتی ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید