هنگام معامله خانه، به این نکات ضروری توجه کنید

به گزارش وبلاگ بهسایا، قرارداد های مربوط به معامله خانه معمولا چالش برانگیز اند. نکات حقوقی بسیار زیادی در رابطه با معاملات خانه وجود دارند که اگر بدون اطلاع از آن ها معامله انجام گردد ممکن است مسائل بسیاری به وجود بیاید.

هنگام معامله خانه، به این نکات ضروری توجه کنید

مسئله مهمی که برای افراد وجود دارد آن است که بدون دانش حقوقی و اطلاع از اصطلاحات مهم، اقدام به معامله می نمایند و بعد از آن که به مشکل برخوردند متوجه می شوند آگاهی از این نکات، بسیار مهم است. در این مطلب از وبلاگ بهسایا به موضوع نکات ضروری هنگام معامله خانه می پردازیم.

ملک حتما باید سند داشته باشد

حتما آنالیز نمایید که خانه ای که قصد خرید آن را دارید سند رسمی دارد یا خیر؟ مسئله این است که در بعضی نواحی مانند شهرهای شمال کشور، برای یک زمین بزرگ یک سند مادر وجود دارد و آن زمین به قطعات کوچک تر تقسیم شده است اما برای آن قطعات کوچک تر سند رسمی وجود ندارد. نقل و انتقال این قطعات با مبایعه نامه های عادی یا وکالتنامه انجام می گردد.

اما طبق ماده 22 قانون ثبت، دولت فقط کسی را که ملک به نام او ثبت شده یا ملک به او منتقل شده و این انتقال در دفتر ثبت املاک ثبت شده باشد، به عنوان مالک می شناسد.

کسب اطمینان در خصوص مالکیت فروشنده

حتما آنالیز کنید کسی که میخواهد ملک را به شما بفروشد، از لحاظ قانونی اختیار معامله کردن آن ملک را داشته باشد. کسی می تواند ملک را به شما بفروشد که مالک ملک باشد یا از جانب مالک وکالت رسمی برای فروش ملک داشته باشد.

بنابراین حتما باید سند ملک را آنالیز کنید. اگر سند رسمی به نام فروشنده وجود ندارد مبایعه نامه ای که نام فروشنده در آن درج شده و مالکیت او را نشان می دهد آنالیز نمایید. سعی کنید تمام اطلاعات را آنالیز کنید. ممکن است مالک با کسی تشابه نامی داشته باشد.

آنالیز اینکه آیا فروشنده اختیار فروش را دارد یا خیر

اگر کسی به وکالت از مالک، قصد فروش ملک را دارد، حتما وکالتنامه او را آنالیز کنید. مشخصات او را با مشخصات نوشته شده در وکالتنامه تطبیق دهید.

وکالتنامه وکیل باید رسمی باشد، یعنی در دفتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد. بعلاوه آنالیز کنید که وکیل اختیارات زیر را داشته باشد:

  • اختیار فروش ملک مورد نظر شما.
  • بعلاوه اختیار دریافت ثمن یا بهای معامله.
  • اختیار تنظیم سند رسمی به نام شما.

در رهن نبودن خانه

در شرایط مالی فعلی، بسیاری از افراد برای خرید خانه از بانک وام می گیرند. معمولا سند خانه در رهن بانک قرار می گیرد. ملکی که در رهن بانک است قابلیت خرید و فروش دارد اما امکان تنظیم سند رسمی به نام خریدار را ندارد.

در واقع تا زمانی که بدهی بانک پرداخت نشده و فک رهن صورت نگرفته نمی توان ملک را به صورت رسمی به دیگری منتقل کرد. پرداخت بدهی بانک اصولا بر عهده فروشنده است. اما طرفین می توانند توافق نمایند که خریدار به جای بخشی از بهای معامله، بدهی فروشنده به بانک را بپردازد. پس برای اینکه از این نظر دچار مشکل نشوید از دفاتر اسناد رسمی شرایط سند را استعلام بگیرید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب انحصار وراثت املاک قولنامه ای چه شرایطی دارد؟ را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا

به "هنگام معامله خانه، به این نکات ضروری توجه کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هنگام معامله خانه، به این نکات ضروری توجه کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید