غذاهایی برای کاهش اضطراب کنکور
به گزارش وبلاگ بهسایا، تهران (پانا) - زمانی که قند خون ثابت بماند فرد توانایی کنترل اضطرابش را دارد و احساس خستگی کمتری می کند.
به گزارش خراسان، هر سال آزمون سراسری برگزار می شود و کسانی در این رقابت پیروز می شوند که توانسته اند با برنامه ریزی درسی در کنار آرامش فکری و توجه به نکات غذایی، توان خود را افزایش دهند. در صفحه سلامت بارها درباره نکات غذایی چند روز به جای مانده به آزمون سراسری مطالبی را نوشته ایم و امسال به دلیل شرایط خاص بیماری کرونا و سوالات زیادی که وجود دارد باز هم به این مقوله می پردازیم:
یکی از مسائل کنکوری ها، استرس و اضطراب است که حداقل برای یک سال آن ها را درگیر کرده است. به گفته متخصصان تغذیه، زمانی که قند خون ثابت بماند، توانایی فرد برای کنترل اضطراب و استرس بیشتر می شود و فرد کمتر احساس خستگی می کند. بنابراین سعی کنید خوردنی های سالم مانند میوه و سبزی و غلات سبوس دار، خرما و توت خشک استفاده کنید تا هم آب کافی مصرف کرده باشید و هم اشتها به تنقلات مضر پیدا نکنید.
آیا مصرف قهوه مناسب است؟
به طور کلی مواد غذایی حاوی کافئین اگر به مقدار زیاد استفاده شود تاثیر معکوس دارد و باعث استرس بیشتر فرد خواهد شد بنابراین از مصرف زیاد چای پر رنگ و قهوه بپرهیزید.
نوشیدنی مناسب این روزها
کوهدانی ،متخصص تغذیه و رژیم درمانی در این باره می گوید: بچه های کنکوری به جای قهوه، از چای سبز البته به مقدار محدود یعنی یک لیوان بزرگ در روز استفاده کنند. چای سبز ترکیباتی دارد که هم ضد اضطراب است هم جلوی خستگی را می گیرد و حالت نشاط ایجاد می کند. در واقع مصرف متعادل چای سبز حالت بی قراری و بی تابی قهوه را هم ندارد.
میان وعده های مناسب
میان وعده های مناسب این روزها، مغزهای خوراکی، میوه های خشک، ساندویچ پنیر ، سبزی و گردو، توت و انجیر خشک است همراه با یک لیوان شربت بیدمشک یا خاکشیر خنک .
بهترین میان وعده آب هویج است که موجب افزایش تمرکز می شود. مصرف انواع مرکبات و میوه هایی مانند موز که سرشار از سروتونین است موجب آرامش شما می شود.
زنجبیل و نعناع با افزایش خون رسانی به مغز سبب تقویت یادگیری می شود.
مصرف عسل و خرما همراه با شیر علاوه بر رساندن انرژی به کاهش اضطراب و استرس کمک می کند . خرما دارای فسفر و کلسیم فراوان است و مصرف آن موجب سرزندگی سلول های عصبی و تقویت مغز می شود .
ممنوعیت غذایی
مصرف نوشیدنی های کافئین دار، گازدار، غذاهای حاوی افزودنی مانند غذاهای کنسروی، غذاهای شور، چرب، سرخ کردنی و رنگ دار و فست فودها مناسب این روزها نیست و بهتر است از غذاهای فست فودی خداحافظی و غذاهای خانگی و تازه به همراه سالاد فراوان استفاده کنید. در کنار غذاهای گوشتی، سبزیجات فصل به مقدار کافی مصرف کنید.
صبحانه، صبحانه، صبحانه
وعده صبحانه را به هیچ نام حذف نکنید.شما می توانید در وعده صبحانه مواد پروتئینی مانند پنیر و تخم مرغ، شیر، نان سبوس دار، گردو، گوجه و خیار میل کنید.
منبع: خبرگزاری پانا