انتشار سه دفتر شعر از محمدرضا تقوی فرد

به گزارش وبلاگ بهسایا، خبرنگاران ؛ ادبیات مادر هنرهاست و شعر یکی از پیچیده ترین ساختارهای ادبی است که سابقه طولانی در تاریخ ادبیات ایران و دنیا دارد. شعر فارسی تا پیش از نیما یوشیج با ترکیب موزون همراه با ردیف و قافیه شناخته می شد و پس از بروز و ظهور شعر نو درهای تازه ای به روی ادبایت و شعر فارسی باز شد.

انتشار سه دفتر شعر از محمدرضا تقوی فرد

شاید بتوان امکان ترجمه آسان تر شعر نو را جزو مزیت های این نوع شعر دانست ولی مهم تر از آن امکان گسترش مفاهیم موجز و مؤثر در قالب واژه های زیباست که باعث جذابیت شعر نو در میان مخاطبان به خصوص نسل جوان شده است.

در این میان نکته قابل تأمل اینجاست که شاعران جوان و حتی پیشکسوتان شعر عصر حاضر در بسیاری از موارد پس از چاپ یکی دو اثر از ادامه کار باز ایستاده و به نوعی به شاعران تک کتاب تبدیل می شوند که این امر احتیاجمند واکاوی دقیق و حساب شده ای است تا تعلت های این پدیده به خوبی شناسایی شده و با اتخاذ معین، این مشکل حل گردد.

شاید علت هایی چون اقتصاد نشر، ضعف تبلیغات و اطلاع رسانی، رعایت نکردن اصول زیبایی شناسی در تهیه و تدوین کتاب، روینمودهای اجتماعی نسبت به مقوله شعر به خصوص در خصوص شاعران شناخته نشده یا کمتر شناخته شده و دلایل دیگری از این قبیل را بتوان به عنوان پیش فرض های این پدیده فرهنگی در نظر گرفته و در پژوهش ها و رساله ها به آن ها پرداخت. نشر هم قلم مفتخر خواهد بود در صورت دست یابی به چنین آثاری، با کمال میل و شوق آنها را منتشر نماید تا شاید راهگشای فرهنگ و ادب امروز و آینده این مرز و بوم باشد.

به هر ترتیب ما برآنیم تا به انتشار آثار ارزشمند شاعران و ادیبان کشورمان پرداخته و در این راستا کارگروهی را نیز در نشر هم قلم معین نموده ایم که به این مهم می پردازد.

گروه فرهنگ و ادب انتشارات هم قلم بر آن است تا برنامه های خود را همچنان با قدرت و پرتوان به پیش برده و سهمی هرچند کوچک در بروز و ظهور استعدادهای فرهنگی و ادبی کشورمان ایران داشته باشد.

امید است با انتشار آثار فاخر و ارزشمند شاعران و ادبای معاصر بتوانیم اشعار، داستان های کوتاه و بلند، نمایشنامه، فیلمنامه و ... را به بازار نشر بفرستیم و بخشی از احتیاجهای فرهنگی و ادبی جامعه امروز و فردا را جوابگو باشیم.

باغ چرانی

مقدمه نویسنده:

باغ چرانی عبور معنی دار من در خاتمه رهیافت شعری است که با بی من نام گرفت و به انتشار سپرده شد تا جریان بیابد، رشد کند و به دست خواننده هوشمند و شعر دوست به تکامل برسد.

باغ چرانی که در تنهایی نسیم و نزدیک تر از پندارهای پاییز برای سقوط برگ، برابر اصل می گردد و در یک اتفاق گره می خورد به ساقه های پیچیده بر ادراک علف، بالای گل دسته دعا، آنجا که گلها همواره به باغبان لبخند می زنند در بی بندوباری شاخه هایی که آب در ریشه می شویند و داسنته تر ز دانه که در دام می خزد روی آتش خاکستر گم نموده ای در گمراهی آفتاب برای حرف پ هم پاسداری می نماید.

در همین نزدیکی و زیر سایه آفتاب، تنها به بهانه نان. دندان های یکی در میان طمع تیز می گردد و درد مشترک چون همسایه روشنی برای جشن آسمانی یک زمین آلوده از ابر و آب دعوت نامه ای می گیرد که تنها قصه تکراری زندگی نیست.

بخشی از کتاب:

آرزوهای عظیم

می ماند

زیر آوار خوشبختی

پیش از یک فراخوان خوش حساب

پیچیده در گوش های باد

پژواک تک صدای گم شده

کوتاه آمده از آسمان

تا غرور کوه

کتاب باغ چرانی اثر محمدرضا تقوی فرد در 120 صفحه به بهای 13هزار تومان با شمارگان 5000 نسخه توسط انتشارات هم قلم در اسفندماه 1399 راهی بازار کتاب شد.

با بی من

مقدمه نویسنده:

وقتی چیزی با من یا بی من معرفی می گردد، یعنی اصالت به من داده شده است و بدین ترتیب من هستم و آنچه که با یا بی من معنی پیدا می نماید وابسته به من است. این یک تعبیر فلسفی با سبک و سیاق دکارت و پس از اوست که سالها در لابه لای جملات سنگین فلسفه با آن روبه رو می شویم و سعی می کنیم تا مفهوم دقیق آن را فهمیده و بفهمانیم.

اما با بی من این دفتر با آچه در چند سطر اول مقدمه به آن اشاره شد فرق اساسی دارد. در این مجموعه وصف دیگری از من به میان می آید. من یکه در ظرف سه بعدی جهان زیستی دست به قلم برده و از موجودیت فردی و اجتماعی خوی می نویسید. مظروفی که ظرف را با همین شکل و شمایلش، البته روبه پیشرفت، می بیند و اقرار می نماید که روزی مظروف قالب تهی نموده و ظرف می ماند و مظروفان دیگر که خواه یا ناخواه و دانسته یا ندانسته، چند صباحی در این جهان جولان خواهند داد و باز با همان افعال قیدگونه خواستن و دانستن، اینجا را ترک و به جای دیگری که اینجا نیست خواهند رفت.

بخشی از کتاب:

عشق

تنها قربانی یک روز

بارانی

برای باریدن احساس

سبز

بر سر علف

شروع رویش ریشه

در استخوان مغز

فهم پله ها از بلندای زندگی

کتاب با بی من اثر محمدرضا تقوی فرد در 120 صفحه به بهای 13 هزار تومان با شمارگان 5000 نسخه توسط انتشارات هم قلم در اسفندماه 1399 راهی بازار کتاب شد.

نی قلم

مقدمه نویسنده:

نی قلم سرفصل آشنایی من و توست، آنجا که من با خوانش تو احترام می گذارم و آن را می ستایم و تو نظر من را می خواهی تنها برای تایید آنچه می خوانی. قلم پیش از این رقصیده است و ردپای آن بر روی شنزار طوفانی بی شباهت به نقاشی موج بر روی سطح ذهن نیست.

این اشعار در پی با بی من و باغ چرانی متولد شده و در ادامه راهی پدید آمده است که پیش تر از آن گفته ام و احتمالاً شما نیز خوانده اید.

در این دفتر، قلم نه می سوزد و نه می سوزاند، اینجا مؤلف نمرده است. مرگ مؤلف برای صاحب قلم است.

در این دفتر خواننده خود مؤلف است و هر شعری می تواند بی نهایت خواننده و البته مؤلف داشته باشد. اینجا دیگر قلم نیست و هر حرف خواندنی، نوشتنی است.

وقتی آرامگاه بوسه های افتاده از سحرگاه احتیاج و رسم ماه بازی سخت سنگ، دل آرامی است که تنگ در آغوش مرگ جا خوش نموده و روشن است که مردی پیش پای قطره ای چکیده از ناودان چشم مرده است، من آسان می نویسم برای شما، گلایه ریز.

بخشی از کتاب:

اسفند یارتان بهار می آید

تا قد قامت سرو در امتداد نور بماند

و شروع چکاوک

هم آوای جوشیدن چشمه از سنگ

و خروشیدن نهر در دل کوهسار

باقی بماند

کتاب نی قلم اثر محمدرضا تقوی فرد در 112 صفحه به بهای 15 هزار تومان با شمارگان 5000 نسخه توسط انتشارات هم قلم در اسفندماه 1399 راهی بازار کتاب شد.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "انتشار سه دفتر شعر از محمدرضا تقوی فرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتشار سه دفتر شعر از محمدرضا تقوی فرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید